Griep-, en pneumokokkenvaccinatie 2022 – Huisartsenpraktijk de Waterring – Wateringen
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Waterring
Julianastraat 2 2291 TP
Wateringen
Spoed toets 1

Griep-, en pneumokokkenvaccinatie 2022

Datum: woensdag 2 november 2022
Locatie: Kantine Velo tussen 13.00 – 17.00 uur óf de Kastanjehof tussen 16.00 – 20.00 uur.
U mag zelf kiezen naar welke locatie u gaat om uw vaccinatie te halen. Let wel op de verschillende tijden.

De uitnodigingen worden tussen 11 en 19 oktober thuisgestuurd. Hebt u na 24 oktober nog geen uitnodiging ontvangen maar bent u wel van mening dat u een vaccinatie hoort te krijgen? Neem dan contact op met de praktijk.

Griepvaccinatie

De griepprik is gratis voor kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden. Bijvoorbeeld mensen van 60 jaar en ouder en mensen met long- of hartaandoeningen. Als u tot de doelgroep hoort dan ontvangt u een uitnodiging voor de griepprik via de post.

Dit jaar krijgen een aantal groepen voor het eerst een uitnodiging voor een gratis griepprik. Bijvoorbeeld zwangere vrouwen en mensen met een cochleair implantaat. Lees op deze pagina meer over de nieuwe groepen. Hoort u tot de nieuwe doelgroep maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Meldt u zich dan bij de assistente.

Klik HIER voor meer informatie over de griepprik.

Pneumokokkenvaccinatie

De pneumokokkenprik geeft extra bescherming tegen longontsteking. Vooral mensen van 60 jaar en ouder kunnen sneller en erger ziek worden door pneumokokken. Bent u geboren tussen 1 januari 1953 en 31 december 1956 dan ontvangt u een uitnodiging via de post.

Klik HIER voor meer informatie over de pneumokokkenprik.